Choć popcorn przybył do nas ze Stanów Zjednoczonych, dziś trudno już określać go mianem potrawy egzotycznej. Zajadamy się nim zresztą już nie tylko na salach kinowych, ale i w domowym zaciszu, popcorn zadomowił się więc w polskiej tradycji kulinarnej. Nie oznacza to jednak, że jego klasyczny smak jest jedynym, z którym możemy się zaznajomić. Amerykanie wręcz pasjonują się wymyślaniem różnych jego wariacji, a słodki popcorn będący jedną z najciekawszych, coraz śmielej poczyna sobie także w naszym kraju.
Słodki popcorn
Wśród wielu odmian słodkiego popcornu największą popularnością wydaje się cieszyć popcorn karmelowy. Nie ma w tym zresztą nic dziwnego, konsumentów urzeka bowiem jego delikatny, słodki smak. Taki popcorn może być doskonałym dodatkiem nie tylko do przyjęcia w gronie znajomych, ale i rodzinnej imprezy. Może też przekonać do popcornu osoby, które nie przepadają za jego klasyczną, słoną wersją. Popcorn karmelowy można dziś kupić w wielu sklepach, okazuje się jednak, że jego samodzielne przygotowanie także nie jest skomplikowane.
Gdzie kupić popcorn karmelowy
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą Gastrorent.pl
Mają bardzo szeroką ofertę i świetną obsługę klienta