Popcorn - zimowa nowość w menu

Nieustannie spadające temperatury dobitnie przypominają nam o tym, że zima zbliża się wielkimi krokami. Do jej nadejścia przygotowują się nie tylko właściciele sklepów chcący maksymalnie wykorzystać przedświąteczną gorączkę zakupową. Także osoby prowadzące lokale gastronomiczne intensywnie zastanawiają się nad tym, jak zachęcić obecnych i nowych klientów do złożenia im wizyty.

Czas na nowości w menu

Nic tak nie skupia na sobie uwagi klientów lokali gastronomicznych, jak zmiany wprowadzone w menu. Owszem, jako konsumenci lubimy chodzić tam, gdzie wiemy, czego się spodziewać. Lubimy być jednak również zaskakiwani i doceniamy nawet drobne zmiany. Nic więc dziwnego, że lokale wprowadzające do zimowego menu dodatkowe pozycje mogą liczyć na zainteresowanie nawet, jeśli zmiany dotyczą raczej przekąsek niż dań głównych. Tu doskonałym przykładem może być choćby popcorn. Nie jest to przekąska nieznana, okazuje się jednak, że mówimy w tym kontekście o jego zalecie, a nie o wadzie. Popcorn jest smaczny, nie należy do przekąsek kalorycznych, a do tego – nawet zimą – może być jedzony nie tylko w lokalu, ale również poza nim.