Kawa kawie nierówna – twierdzą koneserzy tego napoju i w rzeczy samej trudno nie zgodzić się z zasadnością tych słów. Aromat i kolor napoju zależą od wielu czynników, ważny jest zarówno gatunek kawy, kraj pochodzenia oraz sposób palenia.
Ciemna kawa francuska
Gatunki produkowane we Francji odznaczają się przede wszystkim wyjątkowo ciemnym kolorem i bardzo intensywnym aromatem. Warto pamiętać, że sposób palenia w znaczny sposób wpływa na aktywność kofeiny, nic więc dziwnego, że czarna kawa francuska potrafi dać przysłowiowego kopa.
Sklep internetowy oferuje bogaty wachlarz kaw ziarnistych, w tym ciemne kawy francuskie – idealne wręcz do parzenia w ekspresach.
Włoska delikatność
Kawa włoska kojarzy się przede wszystkim ze smacznym cappucino oraz latte. Jak nietrudno zauważyć, są to napoje z dużą ilością mleka lub śmietanki, a w przypadku cappucino, również innych dodatków smakowo-zapachowych.
Warto jednak wiedzieć, że kawy włoskie, zasadniczo lekkie i delikatne, bazują na wyselekcjonowanych ziarnach kawy czarnej.
Kawy włoskie odznaczają się delikatnością i subtelnością smaku, wykazują nieco mniejsze właściwości pobudzające, nie mniej jednak zachwycają doskonałym i wyjątkowym aromatem. Jest to idealna propozycja dla osób, które lubią delektować się subtelnym i aksamitnym smakiem kawy.
Sprawdź ofertę kaw dostępnych w sklepie internetowych Cafe Silesia na stronie https://www.cafesilesia.pl